Island – Del 2

1Jag träffade en islänning som gav mig “insidertips” på vad en kan besök på ön. Ursprungligen hade jag planlagt att vi skulle åka till den södra delen av ön. Men efter att han och en annan local hade rekommenderat mig att istället åka till halvön Snæfellsnes (gissa vad det betyder) gjorde vi det. 

2Som ni kan se, så var landskapet helt magiskt. 3 4 5ðir6 1 2 3Ett ödehus som vi stannade till vid. 
5 71 2Vi besteg en liten vulkan.4En strand med svart sand. 
111Kirkjufell – “Kyrkfjället”. Med lite fantasi så kanske det liknar en kyrka.
2Höfði hus byggdes ursprungligenför att fungera som konsulat för Frankrike. Men mest känt är huset för att vara skådeplats för en viktig historisk händelse.  Här möttes Ronald Reagan och Mikhail Gorbatjov år 1986. Ett möte som markerade början på slutet av det kalla kriget.
4Under slutet av resan slarvade jag med att använda kameran. – Jag lämnade er i sticket.  Jag och Joey for nämligen till utomhusbad.  Det fanns flera olika typer av pooler, med olika temperaturer och en bastu. Det var ljuvligt och jag njöt i stora drag att jag glömde dra fram kameran. Att fara till ett bad och slappa är något som många islänningar gör flera gånger i veckan. Jag hade kunnat vänja mig vid det… 


På kvällen for jag ut och mötte upp med en isländsk kille. Jag blev väldigt tagen utav honom och tänker fortsatt en del på honom. Han bidrog starkt till att resan blev så fin. 5111Perlan – en lyxrestaurang med fin vy över staden.  

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.