Höga kusten

Hej mina vänner,

Jag och mina klasskamrater var sugna på att vandra i sommar. Det var Stina som sen kom med den briljanta iden att vi skulle ta oss till Höga kusten! 

Vi packade våra ryggsäckar, hyrde en bil och tog oss några mil norrut för att hamna här; mitt ute i vildmarken!

Sedan den senaste istiden så har en landshöjning på nästan 300 meter tornat upp sig och gett sitt säregna landskap med höga klippor.

Slåttdalsskrevan

Det är havets påverkan som bildat skrevan.

Det var ett litet ok att finna sötvatten i bäckar på grund av sommarens torka. Men med hjälp av sociala förmågor kunde vi låna vattenrenare av diverse hajkare, bland annat en ängel ifrån Tyskland.

Jag och Sofia hade slagit på stora trumman vad gäller turmat! Att ta med parmesan är hett tips för att få till den där lyxiga gourmetkänslan.

Vi tog oss ut till de vackra Tärnättholmarna.

Lederna i nationalparken är väldigt välskötta och välmarkerade. Till besökarnas förfogande är även stugor likt den ni ser i bild. Vår sista natt spenderade vi i denna stugan och det var supermysigt. Och varmt! Förutom sköna sängar fanns där nämligen en kamin inne i stugan.

Efter den här resan känns det som att jag har fått min dos av turliv denna sommaren. Jag besökte ju även Kebnekaise tidigare i sommar. Nästa år är jag sugen på att ta mig upp till Lofoten eller besöka någon annan norsk fjälltopp.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *