Cabo Polonio

OBS! Nytt inlägg om Buenos Aires längre ner om du har missat det!

Cabo Polonio skulle visa sig bli en av resans absolut största höjdpunkter. Ursprungligen hade jag inte med Cabo Polonio i min resrutt. Men jag kunde inte bortse från att det var så många som rekommenderade mig att ta mig dit. Jag tog mig med buss från Montevideo till Puerta del Polonio. Från Puerta del Polonio åkte jag sedan något slags fyrhjulsdrivet fordon över sanddynerna i 7 km, tills vi kom fram till Cabo Polonio.

På vandrarhemmet träffade jag Miguel Ángel. Vi var de enda personer på hela vårt vandrarhem! Vandrarhemmet var supermysigt med en tydlig hippiekänsla! Det kändes lite som att vi bodde hemma hos en familj (fast på ett bra sätt, jag har även känt som att jag bor hemma hos en familj på vandrarhem på ett mycket dåligt sätt). Jag och Miguel Ángel bondade direkt och hängde tillsammans under hela vår vistelse ute på udden. Vi tog oss ut till fyren och tittade på sjölejonen som ni ser här i bakgrunden. På spanska kallar man dem för lobos del mar. – sjövargar. Ett mycket coolare namn än “sydamerikanska sjölejon” som de heter på svenska.
Det var kallt och regnigt väder. Kanske inte så konstigt att vi var ensamma i denna idyll trots allt. Det var mysigt svenskt höstrusksväder.
Los lobos del mar!
Det fanns så många gulliga katter och hundar runt om på ön! En hund blev helt själaglad när det kom in turister till byn och ledsagade alla turister in till byn.
På natten var det kusligt värre! När man gick i mörkret med sin flicklampa och kunde se fyrens sken i bakgrunden kändes det lite som att man var med i en skräckfilm. Och det menar jag på det allra mysigaste sättet som det kan kännas att man är med i en skräckfilm!
Efter nattens äventyr tog vi oss ut på stranden för en morgonpromenad.
Dead fish. R.I.P.
Ser ni idyllen?!
Dessa transparenta ägg låg lite varstans på stranden. Vet du som läser vad för slags ägg det kan vara, ta mer än gärna kontakt med moi.
En bit upp från stranden låg vidsträckta sanddyner.
Vi tog oss upp till toppen av fyren.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *