Bremen

Hej mina vänner, 

Förra helgen var jag på besök i Bremen – staden som är känd för sin musikanter. Jag couhsurfade hemma hos en Deutscher Junge! Leo var hans namn och han visade sig vara en ypperlig värd. Vi åkte tandemcykel runt staden och Leo pladdrade på om vad som vi såg runt omkring oss. Jag blev även bjuden på födelsedagskalas där jag fick träffas Leos Deutsche Freunde. De ar supersnälla. Kvällen innan jag återvände mot den svenska huvudstaden lagade Leo hemmagjord pizza och vi såg på en film om en sjuk flicka och två pojkar. Som sagt, en ypperlig värd var han ju verkligen!


Jag åkte med Luxury airlines till Bremen, mitt favorit flygbolag.

För er som fortfarande sitter och funderar över hur ni ska placera Bremen på Europakartan så ligger staden i nordvästra Tyskland vid floden Weser och är en gammal Hansastad.   

Bremens rådhus (rathaus) är utsökt exempel på tegelgotik som är en stil som blomstrade under 1300-talet och som förekommer även i många andra Hansastäder (till exempel Malbork utanför Gdansk som jag också besökt). 2004 upptogs byggnaden på Unescos världsarvslista.

Här har vi stadsmusikanterna! “Stadsmusikanterna från Bremen” är en saga som skrevs ner av två kända Deutsche Brüder; Bröderna Grimm! Berättelsen handlar om en åsna, en hund en katt och en tupp som rymmer ifrån sina gårdar för att bli stadsmusikanter i Bremen.


Jag gjorde ett besök på Bremen Kunsthalle. Jag gillade avdelningen för samtida konst vädligt mycket. En del av den avdelningen innehöll explicit erotiskt innehåll. Jag censurerar innehållet här på bloggen lite så ni får nöja er med bilden ovan. 


Schnoor är namnet på den gamla medeltida delen av staden.

Trångt var det här!

Staden hade en väldigt tydligt vänsterorienterad vibe.

Detta är en av mångsysslaren Loriots många karaktärer. Loriot, vars egentliga namn är Bernhard Victor Christoph-Carl von Bülow, är en av Tysklands största inom kultur och kan betäcknas som bland annat tecknare, författare och skådespelare. 

Förutom att traska runt i staden spenderade jag mycket tid på olika mysiga caféer där jag skrev på en ganska som omfattande rapport till skolan. Det fungerade lika bra att göra det i Bremen som i Sthlm.

Leo brände ut en skiva med sköna låtar som en avskedsgåva innan jag for hem.


Tack för er uppmärksamhet!

På gjensyn! – Landi


Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *