Återkomsten till Oslo 2021

Hejsan och välkomna till bloggen!
På grund av the Corona situation så har jag inte kunnat komma och hälsa på min underbara, ljuvliga och fantastiska bästis Moa sedan i februari 2020. Det är craaaaazy! Under den tiden så har Moa lyckats vara ihop med en jänta och göra slut, utan att jag ens fick träffa jäntan! Crazy! Ni fattar grejen. Lars Petter hade jag inte sett sedan i november 2019! Jag har längtat och hoppats på att kunna åka till Oslo under så lång tid. Under stora delar av juli så var Stockholmsregionen för första gången klassificerat som ett grönt område under pandemin. Men i juli jobbade jag och Moa var i Sverige. Jag planerade att istället komma i mitten av augusti. Men så runt månadsskiftet blir region Stockholm först oranget för att någon vecka därefter bli rött! Suck och stön! Men jag lyckades tidigarelägga min vaccination av min andra dos (shout out till region Uppsala som öppnade upp bokningar för hela landet med Moderna) vilket gjorde att jag kunde skita i alla former av krav på test, karantän o.s.v.! Det underlättar så otroligt mycket att vara fullvaccinerad.

Hej och välkomna hem till Moa! Jag känner mig så otroligt hemma hos henne. Kanske att jag känner mig mer hemma, hemma hos henne än hemma hos mig själv.
Moa visade mig sina favoritplatser på gravlunden för att sitta och fika. Vi hittade även ett zoo på gravlunden. Bilder från besöket på zooet kommer längre ner i inlägget.

Konstnären Edvard Munch vilar på Vår Frelsers Gravlund.
Operan
Edvard Munch har fått ett nytt museum som ska flytta in den här nya lokalen från Tøyen till hösten. Sist jag var i staden hade de bara påbörjat byggnationen, nu är det i princip klart.
Här kommer bilder från zooet på gravlunden! Det var en häftig upplevelse att få komma de vilda djuren så nära. Och det var fantastiskt att se att djuren kunde få röra sig helt fritt på gravlunden. Jag är långt ifrån ett fan av zoon och är mycket tveksam till om jag någonsin skulle besöka ett zoo igen på grund av etiska skäl. Men detta måste jag säga är ett starkt undantag! Detta zoo kan jag definitivt tänka mig att besöka igen!
Bakom det gamla biblioteket fann vi några av djuren från zooet! My var otroligt imponerad av den här alpingeten. Han var också lite rädd. Men vem kan klandra henne? Det var en stor get hon fick syn på!
Den här kaninen var otroligt tam och gillade att gosa.
En bläckfisk som hade tagit sig upp på land såg vi också.
Här är ett porträtt av Moa Mikaela Hedman som jag har målat.
Här kan ni jämföra och se hur otroligt träffsäkert porträttet blev.
Vi var iväg och badade bastu vid två tillfällen. Det var helt ljuvligt! Det är ett hett tips! Kolla upp Oslo badstuforening om du är i stan. De har flera olika badstugor att välja mellan.
Vi maxade njutningen under sommarens sista dagar! En dag for vi även ut till Bygdøy och badade vid Huk. Det kändes verkligen som sommarens sista sommardag.
Vi testade på att paddla SUP eller SIP som jag kallar det för.
Maggan <3
De har fina donuts på Coop Prix
Deichmanske har flyttat in i sina nya fräscha lokaler på Bjørvika
Godt spørsmål! Nei takk, er hva jeg sier om det.
Madame Medusa och Bianca.
Lars Petter! Det var så fint att se honom efter att det har passerat så j**la lång tid sedan sist vi sågs. Och det låter som en klyscha, men det kändes verkligen som att det var i förrgår som vi sist sågs, när vi äntligen återsågs. Mysigt värre. Och denna gången kommer det inte att ta så lång tid tills nästa gång som vi ses på nytt.
Moa jobbar och står i.
På Sorgenfri hade de en utställning som väcker frågor. Vem vill de skjuta? Varför? Varför ligger pengarna på golvet? Hur gangstrig kan man vara?
Det var fint att få träffa Ioannis igen! Han är en gulleplutt.
Det blev en del härligt parkhäng!
Kongen Marina är ett av de mysigaste ställen som man kan besöka i Oslo enligt min mening. Nu när högsäsongen också är över, var det också inte lika crowdy som det kan vara.
Varning för falskhet! – Kakaon var sisådär, något som man på intet sätt kan skönja i den här bilden. Men tack vare Moas falskspel blev det en fin bild.
Vi tog en fika på Dapper som var ett supermysigt hak! Hade jag bott i Oslo hade detta garanterat varit ett av mina favorithak
Jag och Mosen mötte upp med Ioannis igen
Den 27 augusti 2021 sjöng Axel Philip Lilja låten Optimist av Jahn Teigen på London bar i Oslo. Uppträdandet blev en succé och förevigades i denna video.
Nu var det slut på detta inlägget. Jag hoppas på att kunna komma tillbaka till Oslo redan i oktober igen.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *