Åter på Island del 4

Den avslutande delen

Nu är vi inne på del 4 utav resan till Island. Hur många delar kan där vara kanske ni undrar. Detta är den avslutande delen kan jag i så fall meddela för att stilla er nyfikenhet. Så håll nu till godo!

Vi började att få slut på bränsle och på Island är det långt ifrån tätbebyggt. Det är långt mellan bensinstationerna. Vi frågade några lokalbor om råd. De var så ofantligt vänliga. Förutom vägbeskrivning till närmaste bensinstation, gav de oss också råd om vilka vägar som var bäst för att ta oss dit vi skulle.   Vi åkte in i ett landskap som liknade månen. Hade jag varit regissör och skulle spela in en film som skulle utspela sig på månen hade jag inte åkt rymdraket till månen. Det hade varit onödigt dyrt. Jag hade farit till Island. 


Den blå lagunen är ett geotermiskt spa som är omåttligt populärt.. Det är avkopplande och behagligt att långsamt simmar runt i det varma vattnet, sätta på sig en ansiktsmask med mineraler och alger, ta en dricka i baren som ligger i bassängen och så vidare. Men! Om en ska till Island och har mer än en layover på flygplatsen, så hade jag tagit mig till en naturlig, varm källa eller till en av Reykjaviks offentliga bassänger. Billigare och mer genuint.Det varma vattnet är rikt på mineraler så som kiseldioxid och svavel. Det ryktas om att vattnet gör väl om du har hudåkommor så som eksem eller psoriasis.Vattnet kommer ifrån det närliggande geotermiska kraftverket Svartsengi. Sólfar (Solfärd på svenska)  Längst till höger så ser ni en man vid namn Valdimar. Senaste gången som jag träffade honom var i Stavanger för 6 år sedan, precis efter att jag hade tagit studenten. Av en ren och skär tillfällighet så stöttade jag på honom via ett socialt medium på min smarttelefon.
Vi bestämde oss för att ta en fika och småprata lite. Han har en otroligt stark svärmorsdrömsaura som omger honom. Det var väldigt fint att se honom. Det samma gäller för hans härliga vän Erlingur. Vid nästa besök till ön hoppas jag på att kunna återse honom.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.