Asunción & Ciudad del Este

Hej igen och välkomna tillbaka till bloggen!
Från Salta tog jag mig vidare till Resistencia. Jag råkade sova lite för länge på min nattbuss och var tvungen att stiga av i grannstaden Corrientes och ta en taxi därifrån till Resitencia. Resistencia är stad som ska vara känd för sina statyer (se illustrerande bild här nedan). Men Resistencia verkade inte vilja ha mig! Det första boendet som jag kom till öppnade var stängt – ingen kom och öppnade. Vid nästa ställe sa mannen i reception att allt var fullbokat sedan flera veckor tillbaka. Jag ringde till ett annat boende och fick samma besked. Det regnade och det var kallt. Jag frös som tusan. Då gav jag upp och sa tack och hej till Resistencia och beslutade mig för att bege mig vidare mot Asunción och Paraguay.

I gränsstadaden Clorinda kunde man se vackra muralmålningar.
Denna bilden är tagen på en bro över Pilcomayofloden, som skiljer Argentina från Paraguay.
På vägen in till Asunción blev jag råvarnad av två damer. Både Asunción och hela Paraguay skulle vara helt bananasgalet farligt enligt deras utsaga. Jag blev förvånad över vad de sa, då det inte stämde med bilden jag hade fått av landet efter att ha läst på. När jag kontrollerade deras uppgifter visade det sig inte stämma att just Paraguayan är särdeles farligt. Paraguay räknas inte som ett av de farligaste länderna i Latinamerika.
Jag kände mig heller inte särskilt utsatt även om man så klart var tvungen att tänka till i city på kvällen. På kvällen gick jag ut och partade på gayställe. Det var härligt att äntligen få bögisklubb, även om jag inte kunde låta bli att även få tankar på Oslo.
Jag gick på “spa” efter att min kära vän Moa påminde mig om att det är en trevlig söndagsaktivitet. Man verkar dock ha olika bílder av vad ett spa är i Europa och i Sydamerika. I Sydamerika så kan tyvärr ett spa betyda att det finns en sunkig torrbastu, en sunkig ångbastu, en dusch och en snuskig kall pool. I Buenos Aires hade man tolkat begreppet spa som ett ställe med en överfylld pool med föräldrar och deras skrikiga och skräniga barn. Det är trist när det sker en sådan begreppsförvirring.
Från Asunción tog jag mig sedan till La ciudad del este som ligger på gränsen till Brasilien och Argentina. Staden kallas ibland för “Sydamerikas butik”. Staden har nämligen ett taxfreeområde som lockar till sig mycket folk från andra sidan gränsen för gränshandel.

Det ni ser på bilden är Itaipu-dammen som ligger på gränsen mellan Paraguay och Brasilien. Fantastiskt vacker, eller hur?

Det är världens näst största kraftverk och har blivit utnämnt till ett av världens sju moderna underverk. Man fick verkligen intrycket av att man ville skryta om sin fina damm. Lustigt nog nämnde guiden ingenting om att mycket pengar gick till korruption under uppbyggnaden av dammen…
Jag tog mig sedan vidare till Mondayfallen. Även om jag några dagar senare besökte Iguazufallen är jag ändå glad över att jag kom hit. Mondayfallen hade sin charm.
Namnet Monday kommer inte från engelskan, utan från guaraní och betyder ungefär “vatten som dönar”.
Som ni ser så har jag i föregående bild valt bilddispositionen med omsorg.
Beauty in a pic.

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *