Antigua

1
Vi for till en liten stad  som ligger 30-40 minuter utanför Guate som heter Antigua. Vi kom hit sent på kvällen, men det gjorde inget eftersom att tills trots korta avståndet till huvudstaden så är Antigua generellt sätt en väldigt trygg och säker liten turiststad.

Fuimos a una ciudad pequeña que se llama Antigua. Llegamos muy tarde, pero no pasó nada. A pesar de sólo estar a 30-40 minutos de distancia de Guate, es una ciudad muy tranquila con un nivel de seguridad considerablemente más alto.
2
La ciudad está rodeada por volcanes.

Staden är omgiven av vulkaner.
3
Eric och jag bestämde oss för att åka på vulkantur! Jag prutade ner priset till 60 sek per person. För det priset ingick transport fram och tillbaka, en guide och marshmallows som vi grillade bland stenarna på den varma, aktiva vulkanen!
4
Vulkanen som vi besökte heter Pacaya. Den låg sovandes i nästan ett helt sekel innan den spottade ut sin lava och fick ett utbrott 1965. Sedan dess har vulkanen varit aktiv och får utbrott med jämna mellanrum.

Ascendemos el volcán que se llama Pacaya. Después de estar dormido durante un siglo, hizo erupción violentamente en 1965 y desde entonces ha estado en constante actividad eruptiva.
5 6
Nuestro guía Claudio se enojó con nosotros. Eric y yo insistíamos en querer subir a la cima para ver el cráter…

Vår guide blev arg på mig och Eric eftersom att vi insisterade på att vilja gå upp till toppen för att kunna se kratern.
7 8
Pacaya es muy fácil de ascender. Si quieres un reto, es más aconsejable subir por el volcán que se llama Acatenango.
9 10
Vi träffade en härlig snäcka vid namn Flores som vi hängde med.

Conocimos a señorita Flores.
11 12 13

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *