São Paulo

Från Punta del Este tog jag en nattbuss kl 23 till Porto Alegre i södra Brasilien. Jag kom fram i Porto Alegre klockan 9 på morgonen nästkommande dag och tog sedan en buss två timmar senare, klockan 11, mot São Paulo. Den bussen var i sin tur framme 22 h senare, nästkommande dag klockan 9.00. Jag har aldrig åkt så mycket buss i sträck tidigare i mitt liv! Jag var helt slut när jag kom fram…

Jag var ganska trött efter att ha rest i ett gansk högt tempo under den här resan och tog det lite lugnare i São Paulo.
Den kolla byggnaden till höger i bild heter Edificio Itália. Restaurangen i byggnaden har besökt av drottning Elizabeth, har jag kunnat läsa mig till.
Klimatkändisar
De hade fina lummiga parker i i São Paulo. Det kan ju behövas. I övrigt kändes som en överväldigande cementdjungel. Det är en enormt stor stad. Den fjärde största i världen till och med, sett till folkmängd. Och den största staden i det som vi brukar kalla för västvärlden. Av förklarliga skäl så var det lite svårt att få grepp om staden. Att resa mellan olika stadsdelar tog inte sällan runt en timmes tid med kollektivtrafiken.
Många kulturella och finansiella institutioner finns placerade på aveny Paulista.
São Paulos konstmuseum räknas till ett av de mest välansedda konstmuseerna på den sydamerikanska kontinenten. Här mötte jag uppe med Bianca Pacifico, som jag lärde känna under min vistelse i Bolivia. Minns ni henne? Om inte, så finns hon i arkivet! Dyk ner!
Modigliani
Jag testade någon typ av matig bakelse som var friterad. Den var god. Det var dock inte blaskevattnet som jag håller i höger hand. Den var en typ av lemonad gjord på sockerrör. Låter kanske gott, men det var väldigt äckligt kan jag intyga. If in Brazil, do not try the disgusting cane sugar lemonade!
Vi tog oss upp i en skyskrapa för att få en løvely utsikt över staden. Det är föga överraskande att staden kallas för en “selva de pedra” (ung. en regnskog av sten).
Sedan tog vi oss hem till Bianca där vi chitchattade och åt mat. Det var fint att se hur hon bodde!
En spontan skål som vi mirakulöst nog lyckades fånga på bild!!
Dagen därpå tog jag mig till parque Ibirapuera. På bild ser ni Audiotório Ibirapuera.
Jag gick på São Paulos moderna konstmuseum som inte var oväntat litet och dåligt. Som tur var så låg det museet i närheten av ett annat modern konstmuseum som jag tyckte om, som heter MAC USP.
Jag tog en promenix i de centrala delarna av staden som var väldigt buzzy med försäljare som slet och drog i en på ett lite obehagligt sätt.
Foda-se betyder ungerfär “fuck it”. Bilden är tagen på ett ställe som heter Batmans gränd i ett område som heter Vila Madalena. Här mötte jag upp med Bianca Pacifico.
Jag, Biancan och Batman.
Vi åt en açaibowl tillsammans!

Kommentera | Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *