Vägen mot pärlan

Han är redo att möta världen. Papprena har lämnats in, boken är färdigläst och kläderna nystrukna. Men valmöjligheterna har gjort det svårt för honom. Han spenderar all sin tid att flyta. Han tror att om han flyter tillräckligt länge på ytan innan han dyker ner så kommer han att finna sin väg  ner till pärlan på havets botten. Pärlans prakt kommer inge honom frid samtidigt som det kommer kunna ge honom en man, en älskare och livskamrat.
Nu har han flytit på ytan i fyra år utan att våga dyka ner. Svårigheterna är stora – han vet inte vägen ner dit till pärlan. Medans han väntat på sin uppenbarelse har vänner simmat förbi. Han har talat med dom och han har njutit av deras sällskap. Men vännerna har uppdrag att sköta och när de har gått börja tankarna åter igen att flöda fritt – hur ska han komma fram? Efter ett spenderar han mer tid till att försöka få kontakt med sina vänner för att få njutning än att fundera över hur han ska komma ner till pärlan. Vägen ner till pärlan är oöverskådlig,  att fundera över det oöverskådliga är svårt och det gör ont.
Han är redo att möta världen. Papprena har lämnats in, boken är färdigläst och kläderna nystrukna. Men valmöjligheterna har gjort det svårt för honom. Han spenderar all sin tid att flyta. Han tror att om han flyter tillräckligt länge på ytan innan han dyker ner så kommer han att finna sin väg ner till pärlan på havets botten. Pärlans prakt kommer inge honom frid samtidigt som det kommer kunna ge honom en man, en älskare och livskamrat.
Nu har han flytit på ytan i fyra år utan att våga dyka ner. Svårigheterna är stora – han vet inte vägen ner dit till pärlan. Medans han väntar på sin uppenbarelse har vänner simmat förbi. Han har talat med dem och han har njutit av deras sällskap. Men vännerna har uppdrag att sköta och när de har lämnat honom för dagen börja tankarna åter igen att flöda fritt – hur ska han komma fram? Efter ett tag spenderar han mer tid till att försöka få kontakt med sina vänner för att få njutning än att fundera över hur han ska komma ner till pärlan. Vägen ner till pärlan är oöverskådlig, att fundera över det oöverskådliga är svårt och det gör ont.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *