Turist i egen by 2017

Även detta år så for jag på “Turist i egen by”. – Ett initiativ för att få Osloborna att besöka sevärdheter och muséer i sin egna stad. Under dagen hålls olika arrangemang runt om i staden och många muséer är gratis. Dagen spenderades förutom med Moa, denna gång även med Haraldsson, My, Sanna, Vendela och inte minst min kära bror som var på besök under helgen som gick. 
Här nedan kan ni se hur det såg ut förra året:

 

Turist i egen by 2016

Denna fantastiska pöjk vid namn Eric är min bror. Han spontanbesökte mig i helgen. Efter att bilen hade gått sönder i Dalarnas djupaste skog i ett litet samhälle vid namn Årjäng, tvingades han och hans sällskap att spendera natten i bilen. Bilen bärgades. Dagen därpå så fick de vänta länge innan de fick tid på verkstad. Reservdelen som behövdes för att kunna reparera bilen hade inte mekanikern bland sina andra manicker på vinden. Det fanns inte mer att göra än att hyra en bil för att kunna åka och köpa reservdelar på annan plats. ∗

Efter mycket debacle, om och men, så var han äntligen till slut hos mig i Oslo.!

∗Jag reserverar mig för eventuella fel i historien här ovan då jag inte låtit min bror korekturläsa texten. Men det som ni kan läsa här ovan är ungefär det som hände den 20:e april när Eric var på väg med bil mot Oslo för att hälsa på sin bror Axel.
Vi firade Haraldssons 25-årsdag på fredagen och for sedan till Dattera til hagen.
På söndagen var det dags för museumsbesök när “Turist i egen by” drog igång. Första anhalten var Astrup Fearnley Museet, Norges främsta museum för modern konst.
Utanför muséet träffade vi på svanen Agda. Efter att ha kommit försent till visningen av Charlie Chaplin på Cinemateket konfererade vi en stund innna vi fattade beslutet att ta oss till Bygdøy för att gå på Norsk fokemuseum.


La primavera ha llegado
Ei stavkyrkje


En avkopplande promenad i solen på norsk folkemuseum. 

Erik for hem till Svea rike efter en mysig helg tillsammans. Jag väljer att avsluta detta inlägget med denna bild här ovan på Rune, Vendela och Moa samt texten här nedan.

Broderskab 4-ever.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *