På väg mot etablering.

Jag och Rune har minst sagt varit villrådiga i Paris. Jag har till slut kommit fram till att jag ska pröva lyckan i södra Frankrike istället. Där är både hyra och franskstudier billigare.  I januari så börjar jag att studera i Aix-en-Provence. 

I helgen så blev jag inflygen till Uppsala för att medverka i en filminspelning. Det rör sig om en reklamfilm som ska skapa uppmärksamhet kring den europeiska hivtestningsveckan den 18-25 november. Resultatet lär jag publicera här på bloggen längre fram. Jag tror att den kommer bli väldigt bra.
1
Rune tyckte om att sova på hotell.
Väl tillbaka i Paris missade jag bussen ner till södern och Marseille. Jag hade då turen att ha lärt känna denna underbara man vid namn Mario som kommer ifrån Guadalajara. Han lät mig bo hemma hos honom under två dagars tid.

2
Vi gick ut och promenerade med hans käre vän som han lärt känna under en tid då han vistades på sjukhus. Denna madame hade levt ett innehållsrikt liv. Hon var en av de få som landsteg i Normandie under andra världskriget och hade efter kriget slut levt ett liv bland societeten.
3Jag höll nästan på att missa bussen till Marseille igen. Jag gick upp i god tid, men Mario förhalade mig (alltid ett vinnande kort att skylla på någon annan). När jag väl anlände till det område där bussen skulle avgå från, hade jag gått till fel busstopp, fel busstation. Jag sprang som en jubelidiot med två tunga väskor samt en säck på ryggen (s.k. ryggsäck) mot den andra stationen. När jag väl hade anlänt så var klockan redan 09.15 – tiden för avgång. Jag sprang runt i avgångshallen och frågade efter bussen mot Marseille. Till slut tog jag upp min telefon och såg då på biljetten att jag skulle byta i Leon. Jag började leta uppgivet efter en buss som gick ditåt. Men klockan var redan 9.21 och jag stönade till lite och stampade med fötterna i marken och kände mig förbaskad över hur slarvig jag hade varit. Men… så såg jag till slut en buss som skulle gå mot Leon. Det var rätt buss! Pustandes och frustandes lade jag in mitt bagage och satte mig i bussen. Några sekunder senare började vi att rulla.

4
Jag kom ner till Marseille där jag nu befinner mig. Här i södern är klimatet lite behagligare och temperaturen ligger runt 20 grader Celsius. Staden är ganska smutsig men likväl ganska så charmig. Det märks att jag befinner mig vid Medelhavet. Det känns som att jag likaväl hade kunnat befinna mig i en katalansk eller italiensk stad. Stadens karaktär känns väldigt “mediterráneo”.
56789
10
Rune träffade en vän.

11
På vägen ner med bussen fick jag ett telefonsamtal. Jag hade fått napp på en av de lägenhetsannonserna som jag hade sökt på. Och vet ni vad… redan nu till helgen flyttar jag in! Det är en jättefin lägenhet i en liten stad vid namn Gardanne som ligger runt 10 minuter från Aix-en-Provence där jag ska börja studera i januari.  Fler bilder kommer inom kort! 

Ha en fin dag mina vänner! 

À suivre…

Une réponse sur “På väg mot etablering.”

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.