Anécdota vegetariana – Vegetarisk anekdot

Det vanligaste svaret på frågan “Har ni något utan kött?” är “Ja vi har det här som bara innehåller ost och skinka”. De blir alltid lika chockade och förvånade när jag upplyser dom om att skinka faktiskt också är en typ av kött. Veggotrenden har inte riktigt slagit igenom här i Centralamerika, även om det finns att hitta veggorestauranger i de lite större städerna och vissa, få turistställen. 

Men nu ska ni få höra en historia om en riktigt otrevlig flicka!

In på bussen kom en försäljare av purpusas. Jag ställde sedvanligt min korta, men tydligtvis mycket komplicerade fråga: “Har ni något utan kött?”. Utan att svara mig så slevade hon upp mat på en plasttallrik åt mig. Jag frågade henne åter igen vad de innehöll. “Det går bra, de innehåller chili och potatis. Inte kött.” “Inte kött?” frågade jag en sista gång för att helgardera mig eftersom att hon gav mig en misstänksam blick.

Mycket riktigt så hade jag fog för min misstänksamhet. För snart hade jag käften full med köttbitar. Jag spottade ut det, gav tillbaks maten och sa att jag absolut inte kommer att betala för det där. Hon insisterade men till slut fick hon se sig besegrad. Det var faktiskt svinigt gjort. 


La más respuesta más típica de la pregunta “¿Tiene algo que no lleve carne?” es”tengo esto que sólo lleva jamón y queso.” Siempre ponen la misma cara de asombro cuando les informo de que jamón también es un tipo de carne. Un poco curioso…

¡Ahora os voy a contar sobre una chica traviesa y tonta!

Entró una vendedora de puspusas en el bus:

Le pregunté: “¿Tiene algo que no lleve carne?”

Sin responderme me sirvió un plato. Le pregunté de qué era.
“Está bien, esto sólo lleva chili y papas, no carne.”

“No carne?”, le volví a decir para asegurarme una última vez de que realmente había captado lo que le había dicho. 

Poco después sentí trozos de carne en la boca. Los escupí y le dije que no lo comería ni lo pagaría. Pero ella era insistente y quería que yo pagase. Cuando repetí la misma frase otra vez, se dio por vencido.

¡Menuda grosería! ¡No he conocido a una chica más maleducada en mi vida!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *